Over mij

Over Mireille van Mourik

Organizer Mireille van Mourik

Refresh Organizing. De naam zegt het al, ik ben Professional Organizer. Door sommige mensen ook wel opruimcoach genoemd. Kortgezegd, ik help met het organiseren van spullen, papieren en tijd. 

Misschien vindt je het wel spannend om samen aan de slag te gaan en dat begrijp ik heel goed. Ik kom niet om te oordelen, maar juist om je te helpen het resultaat te bereiken wat jij wilt. Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Geen geforceerd proces, maar dat je je helemaal op je gemak kunt voelen tijdens de onze werkafspraken.

Mijn achtergrond

Ik heb lang in de financiële wereld gewerkt, in specialistische en leidinggevende functies. Hierin vond ik het vooral het werken met mensen en het verdiepen in (soms ingewikkelde) processen en situaties het leukste van mijn werk.

Dit komt in mijn werk als Professionele Organizer ook helemaal terug. Geen klant is hetzelfde en iedere situatie vraagt weer om een andere aanpak en benadering.

De start van Refresh Organizing

In 2019 ben ik met Refresh Organizing gestart. Na de basisopleiding tot Professional Organizer heb ik aansluitend een opleiding voor nabestaandenbegeleiding gevolgd. Hierdoor ben ik als Organizer tijdens of na een rouwperiode beter toegerust om de juiste begeleiding te geven.

Ik wil mijzelf continue blijven ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Daarom heb ik de afgelopen jaren ook veel workshops, lezingen en experttrainingen gevolgd.

Eind 2022 heb ik een onderdeel van de opleiding tot senior Organizer bij de School voor Organizing gevolgd. Hierdoor kan ik nog meer uit mijn begeleiding halen.

Hier word ik blij van.

Het maakt mij blij dat ik als Organizer mijn klanten weer overzicht kan geven, waar dit zonder ondersteuning niet lukt. Waar juist zo naar verlangd is.

Bijvoorbeeld als een opruimklus steeds vooruit geschoven is. Als er dan door mijn begeleiding eindelijk weer ruimte in huis is gekomen, vind ik dat echt een mijlpaal.

Voeten in de klei, handen in de aarde.

Als ik niet aan het werk ben, zit ik graag met mijn handen in de aarde. Ik ben graag met planten en bloemen bezig omdat de natuur mij altijd weer verwondert. In tegensteling tot in mijn werk als Organizer, gaat de natuur zijn eigen gang en heb ik daar maar zeer beperkt invloed op.

Daarnaast ga ik er bij goed weer graag op uit om een kajaktocht te maken. Wind door de haren en genieten maar…Een ‘Refresh gevoel’, dat ik mijn klanten ook zo graag wil laten voelen in hun eigen huis en hoofd.

De kracht van het Refresh gevoel.

Het kan ook zo zijn dat er meer speelt. Zoals bij autisme, AD(H)D of na een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. Dan kan ik zoveel verschil maken.

Zoals bij een klant die ik regelmatig help met het maken van zijn agendaplanning. Hierdoor worden afspraken beter nagekomen en taken uitgevoerd en afgemaakt. Hiermee is een grote stap gemaakt door iemand die moeite met plannen en organiseren heeft. Dat scheelt een hoop prikkels in het hoofd.

Klanten komen bij mij omdat ze besloten hebben dat er iets moet veranderen. Na het eerste contact is de opluchting meestal al gelijk zichtbaar. Blijdschap. Minder stress. De gedachte dat de eerste stap is genomen en dat er nu echt iets gaat veranderen, geeft al rust. Lees meer over hoe mijn werkwijze is.

Scroll naar boven