Opgeruimd ouder worden

Het huis  is vol met spullen van decennia lang. Je hebt veel spullen over de jaren heen bewaard. Vanaf de tijd dat je er net kwam wonen en misschien nog veel spullen van toen de kinderen klein waren? Spullen uit je eigen ouderlijk huis of zelfs van overleden (voor)ouders? 

opruimen-met-ouderen

Huis vol spullen en herinneringen

Het valt je door je leeftijd fysiek en mentaal steeds moeilijker om aan de slag te gaan. Ook merk je dat je steeds minder energie hebt. Je ziet er erg tegenop omdat er ook veel herinneringen tussen de spullen naar boven gaan komen. Je weet ook wel dat hierdoor de indeling van de ruimtes in huis en in de kasten niet echt praktisch meer is.

Deze is niet aangepast aan jouw huidige leeftijd en situatie. Je weet ook niet hoe de toekomst eruit ziet. Je weet wel dat je niemand wilt opzadelen met al die spullen als het met je gezondheid minder gaat of als jij er ooit niet meer bent.

opruimen-met-senioren

Nu kan je daar nog goed over beslissen, maar stel dat dat straks niet meer lukt? Je kunt familie of bekenden vragen om te helpen, maar misschien is dat geen optie of ongemakkelijk.

Gelukkig is er professionele ondersteuning. Mireille van Mourik van Refresh Organizing biedt senioren de hulp die nodig is om opgeruimd ouder te worden en de woning op de toekomst voor te bereiden. Lees hier meer over Mireille van Mourik

Opgeruimd ouder worden met de ondersteuning van  Refresh Organizing

Een huis dat voorbereid is op de toekomst

Stap voor stap werken we samen toe naar een huis of appartement waarin alleen de spullen blijven die je echt nog wilt bewaren. Spullen die je graag gebruikt of die voor jou belangrijk zijn. Zo ontstaat er ruimte in huis en hoofd.

De kasten en kamers kunnen vervolgens ook weer praktischer worden ingedeeld. Dan staan de belangrijkste spullen op grijpafstand en hoef je zo min mogelijk te bukken en te rekken. We zorgen voor meer loopruimte in de kamers wat niet alleen prettiger is, maar vooral ook veiliger.

Zo wordt jouw huis ook senior-proof

Hiervoor zullen we samen alle spullen door onze handen laten gaan. Wat wil je bewaren en wat niet? Mogelijk wil je alvast iets weggeven aan familie of kennissen? Misschien heb je ook oude papieren en documenten waarvan je niet wilt dat deze in andere handen komen als je er ooit niet meer bent.

Daar gaan we allemaal naar kijken. Tijdens het uitzoeken en sorteren hou jij uiteraard de regie. Jij maakt de keuzes, jij bepaalt zelf wat je wilt bewaren. Ik bied ondersteuning tijdens het maken van keuzes en denk mee over oplossingen. Uiteraard neem ik, waar mogelijk, het fysieke deel van het opruimen op me.

Een geruststelling voor jezelf en je naasten

Het vooruitzicht van een opgeruimd huis of appartement…Dat geeft rust. Maar dit is ook belangrijk als je plotseling kleiner moet wonen of je er op een gegeven moment niet meer bent.

Zo laat je nabestaanden niet achter met een overvol huis, terwijl ze toch al veel emotionele zaken moeten regelen. Het is een enorme geruststelling voor jezelf en naasten als dit goed geregeld is.

Ook het huis senior-proof maken met Mireille van Refresh Organizing? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking.

Scroll naar boven