Nieuw leven voor je spullen

spullen opruimen

Opruimen is veel meer dan het verplaatsen van spullen. Het vraagt jou om beslissingen te nemen over wegdoen of bewaren. Over hoe en waar te bewaren. Maar ook… wat doe je met de spullen die je niet meer wilt houden?

Dat laatste lijkt eenvoudig, maar wordt al lastiger als je spullen van waarde wegdoet. Naast de vuilcontainer weten steeds meer mensen de kringloopwinkels te vinden. Dat is wel zo duurzaam. Maar er is veel meer mogelijk. Als je die mogelijkheden meeneemt tijdens het opruimproces, wordt het opruimen een stuk makkelijker en leuker. Daarom geef je een nieuw leven aan je opgeruimde spullen!

Kleding en textiel

Kledingcontainer: voor alle textiel dat niet meer bruikbaar is om zo te dragen. 
Kringloop: alle spullen en kleding die nog goed zijn voor een 2e leven
Dierenasiel: handdoeken en dekens kunnen ze vaak goed gebruiken. Informeer eens bij een asiel bij jou in de buurt.
Verkopen:  Dit kan je online doen via Marktplaats of Vinted of via een tweedehands kledingwinkel in jouw omgeving. Is het designkleding kies dan bijvoorbeeld voor The Next Closet of een andere tweedehandswinkel met designmerken.

Hobbymateriaal

Weggeven: lapjes, wol, gekleurd papier…er zijn veel hobbyclubs, vaak ook in buurthuizen, die daar erg blij mee zijn als dit krijgen.

Boeken

Marktplaats, boekwinkeltjes.nl, bol.com of via de Slegte of Scheltema in Amsterdam. Voor waardevolle, oude boeken in goede conditie staat het bedrijf Bubb Kuyper goed bekend die ze internationaal veilt.

Spullen met een verzamelwaarde

Catawiki is een online veilingsite waar mooie spullen verkocht worden. Met Ebay heb je een internationaal podium.

Naar een veiling

Afhankelijk waar het om gaat heb je voor bijvoorbeeld inboedels laagdrempelige veilinghuizen zoals bijvoorbeeld Venduhuis de Eland & de Zon in Amsterdam of de Oprechte Veiling in Haarlem. Als het om bijvoorbeeld waardevol aardewerk, kunstvoorwerpen of zilverwerk gaat, dan kan Christies of Sothebys een goede keuze zijn.

Bovenstaande bedrijven en platforms heb ik genoemd ter inspiratie. Uiteraard is er op elk gebied veel meer aanbod. De kosten of commissie die je betaalt, verschillen sterk per aanbieder of platform. Check daarom vóóraf goed of de kosten en uiteindelijke opbrengst wel tegen elkaar opwegen.

Scroll naar boven