Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?

beeldscherm kat

Dit vraagt het Parool zich ook af met een oproep in mei om foto’s in te sturen van de thuiswerkplek. Tijdens de corona-crisis moesten veel van ons improviseren om ineens thuis te werken.  Dit doen we in de meeste gevallen nog steeds. Hoe is dat jou gelukt? Klik hier voor het artikel.

Vergaderen aan de keukentafel

Omdat velen van ons uiteraard niet voorbereid waren op het langdurig thuiswerken moest er in veel huizen worden geïmproviseerd. Werken aan de keukentafel,  samen met kinderen en/of partner aan de eettafel en videoconferenties op de rand van het bed. Vervolgens ook nog je beeldscherm te dichtbij, een slechte stoel, teveel omgevingsgeluid en afleiding… Kortom; in veel gevallen geen ideale situatie en fysiek en mentaal een uitdaging om dit te organiseren. 

 

Het nieuwe normaal?

Het lijkt erop dat veel werknemers vanwege Corona ook na de zomer veel thuis blijven werken. Ik denk dat er daarom veel behoefte is om een goede thuiswerkplek te creëren. Het is inmiddels gebleken dat er meer werknemers met lichamelijke klachten zijn. Daarnaast ligt in veel gevallen het stress-level hoger omdat je privé- en werktijden niet duidelijk (meer) afgebakend zijn. Dit heeft zeker ook voordelen en de nadelen moeten we tot een minimum zien te beperken. Dus…een fijne thuiswerkplek is echt nodig!

Hiervoor moet je uiteraard wel de faciliteiten en de ruimte hebben. Verhuizen naar een ruimer huis is voor sommigen misschien een optie, maar zijn er in je huidige woning ook mogelijkheden? Kijk eens in huis of je een ruimte hebt, bijvoorbeeld de zolder of logeerkamer, waar je met wat opruimen en enkele aanpassingen een fijne thuiswerkplek kunt maken. Vergeet dan ook niet een bureau op de juiste hoogte en goed instelbare bureaustoel. 

Weet je niet hoe je het anders kan doen? Vraag je collega’s om tips of laat een expert eens kijken hoe je dit op een betere manier kunt regelen. 

Toch liever hulp van een organizer?

Ik kan helpen om een fijne werkplek te realiseren in huis. Ik denk graag met je mee waar je in huis een geschikte plek kan maken. Bijvoorbeeld op zolder, in een hoek van de slaapkamer of in de hobbykamer? Samen gaan we aan de slag om voor jou die werkruimte te realiseren.

Scroll naar boven