Boekentip: Vaarwel spullen

boek vaarwel spullen

Vaarwel spullen

Dit boek van Fumio Sasaki is een aanzet tot minder. Ook als je niet erg gecharmeerd bent van een minimalistische levensstijl zet hij je zeker aan het denken over hoe jij zelf met jouw spullen omgaat. Ik vind dit een lekker leesbaar boek dat je zeker bewaart om nogmaals te lezen. Mijn boekentip voor jou!

Zijn weg naar minder bezittingen

Fumio Sasaki is single, dertiger en werkzaam als redacteur bij een uitgeverij. Hij woont in een klein appartement in Tokio, met drie shirts, vier broeken, vier paar sokken en niet veel meer.

Een paar jaar geleden realiseerde hij zich dat al zijn materiële bezittingen hem eerder ongelukkig dan blij maakten. Toen kwam hij tot het besluit om het gros van zijn spullen weg te doen. Het is een mooi verhaal hoe zich dit in de loop van de tijd ontwikkelde. 

Dit schrijft Fumio Sasaki aan het begin van zijn boek:

“Het verminderen van het aantal bezittingen dat je hebt, is geen doel op zich. Ik geloof dat minimalisme een methode is waarmee mensen de spullen kunnen vinden die werkelijk belangrijk voor hen zijn.” 

Een aanrader

Hoeveel spullen er voor jou werkelijk belangrijk zijn, is nog de vraag. Heb jij het gevoel dat je zelf echt teveel spullen bewaart, dan is dit een goede manier om het opruim- proces in je hoofd alvast een start te geven. Je gaat (misschien ongewild) met een andere blik naar je eigen spullen kijken.  Mogelijk ga jij zelf gelijk aan de slag.

Welk effect het boek op jou ook heeft, het is fijn leesvoer. Echt een aanrader!

Ik zag later nog dat er een uitgebreide ‘booknote‘ gepost is. Doe er je voordeel mee!

Scroll naar boven