ADD en de cruciale rol van een Organizer

ADD-en-organizer

In deze blog gaat het over ADD en de cruciale rol die een organizer kan spelen. Als je met ADD leeft, weet je dat het dagelijkse leven vaak een uitdaging is. Het kan moeilijk zijn om georganiseerd te blijven, je taken bij te houden en je gedachten te ordenen. Gelukkig kan je met de juiste ondersteuning en strategieën beter de controle en regie houden. Dit artikel gaat over de waardevolle bijdrage die een Professional Organizer kan leveren aan het leven met ADD en het creëren van een geordend en prettig leven.

De uitdagingen van ADD

Mensen met ADD ervaren vaak moeilijkheden zoals concentratieproblemen, impulsiviteit en hebben sneller last van afleiding. Dit kan leiden tot een ongeorganiseerde leefomgeving, verloren spullen en onafgemaakte taken. Ook het stellen van doelen en prioriteiten is vaak lastig.  De uitdagingen van leven met ADD kan in de verschillende levensfasen variëren. Niet zelden is dit ook van invloed op het zelfvertrouwen en welzijn.

De rol van een Organizer

Een organizer is een professional die gespecialiseerd is in het creëren van orde en structuur in de levens van mensen. Oók voor mensen met ADD kan een organizer een waardevolle bondgenoot zijn.

Ik werk zelf regelmatig met mensen met ADD. Hierbij zie ik vaak dat structuur essentieel is om minder onrust te ervaren en georganiseerder te kunnen leven. Terwijl voor mensen met ADD dit juist zo moeilijk is om zelf te creëren. Gelukkig kan je hier hulp voor inschakelen.

Hieronder staan enkele aandachtgebieden waar ik als organizer vaak met mensen met ADD aan werk.

Opruimen en organiseren

Ik help mijn klanten met ADD bij het opruimen en minimaliseren van hun leef- of werkruimte. Door het reorganiseren én verminderen van spullen zijn er minder prikkels. Hierdoor ervaar je minder afleiding en kan je je beter concentreren.

Als de hoeveelheid spullen teveel wordt, kan dit heel belemmerend werken ook op andere gebieden. Dit is dus heel belangrijk om op orde te krijgen.

Plannen en Time Management

Ik kan je effectieve time management technieken leren en helpen bij het kiezen van geschikte planners of apps om agenda’s en taken bij te houden. Je bent meer “in control” en het uitstellen van taken vermindert. In mijn blog over uitstelgedrag lees je hier meer over

Papieren en documenten

Ik leer mijn klanten hoe ze hun papieren en documenten kunnen organiseren en help je bij het opzetten van een eenvoudig archiveringssysteem. Geen stapels meer, maar in ordners of een ander opbergsysteem. Zie ook mijn pagina over administratie op orde brengen.

Digitale organisatie

Ik adviseer en ondersteun je bij het organiseren van digitale bestanden, e-mails en je agenda. Uiteraard wordt ook aandacht gegeven aan mogelijke digitale afleiding hierbij. 

Routines en gewoonten

Ik help je bij het creëren van vaste routines en gewoonten. Bijvoorbeeld met het opstellen van dagelijkse schema’s om structuur en voorspelbaarheid te bieden. Of door het bundelen van taken omdat dit vaak efficiënt en beter te onthouden is. 

Omdat het bij taken vaak lastig is om geconcentreerd te blijven, is focus en het beperken van afleiding ook een belangrijk aandachtpunt. 

Door regelmatige werkafspraken kunnen nieuwe gewoonten en routines geoefend worden. Hierdoor kan ik je ondersteunen en motiveren om je doelen te bereiken. 

Aanbevelingen voor hulpmiddelen en technologie

Ik adviseer je over geschikte hulpmiddelen en technologieën die kunnen helpen, zoals specifieke apps voor het beheren van taken en tijd.

Ik pas mijn werkwijze aan naar de specifieke behoeften en uitdagingen van mijn klanten met ADD. Zo kan ik helpen om een georganiseerder en evenwichtiger leven te leiden.

ADD, ontdek de kracht van organiseren

Als je ADD hebt en worstelt met organisatie, overweeg dan om mijn hulp in te schakelen. Zet nu de stap naar een overzichtelijker en een meer geordend leven en neem contact met mij op.

Een organizer kan een waardevolle hulp en coach zijn in het omgaan met ADD. Door samen te werken aan het creëren van orde en structuur, kun je je dagelijkse leven veranderen en je welzijn verbeteren. De cruciale rol van een organizer in bij ADD kan niet worden onderschat.

 

Scroll naar boven