8 tips voor een opgeruimde badkamer

opgeruimde badkamer

Een frisse opgeruimde badkamer willen we allemaal, maar het blijkt dat dit voor veel mensen nog niet zo makkelijk is. Teveel spullen, een onhandige manier van opbergen en dan wordt het snel van kwaad naar erger. Met deze tips gaat een opgeruimde badkamer jou ook lukken!

Op naar een opgeruimde badkamer

  1. Zorg voor voldoende opbergruimte in je badkamer. Heb je dat niet, kijk dan of je een kast om de hoek op de overloop kunt zetten.
  2. Bewaar je flesjes en potjes per soort bij elkaar. Bijvoorbeeld alle haarproducten bij elkaar, alle zonneproducten, remover en vijltjes bij je nagellak etc.
  3. Maak gebruik van bakjes of mandjes die goed tegen vocht kunnen en het liefst doorzichtig zijn. Zo zie je in één oogopslag wat je hebt en waar dit staat.
  4. Wat je vaak gebruikt het liefst op ooghoogte en vooraan.
  5. Bewaar geen kleine restjes. Maak deze op voordat je aan een nieuwe pot of fles begint.
  6. Let er op dat je geen producten bewaart die over datum zijn of je écht nooit meer gaat gebruiken. Check dit regelmatig.
  7. Hou geen voorraad aan. Dit kost erg veel ruimte en is nergens voor nodig met de huidige openingstijden van de winkels en aanbiedingen komen wel weer.
  8. Alles gelijk na gebruik weer opruimen. En….als er ook andere gebruikers van de badkamer zijn, dat zij dit ook doen.  Anders blijf jij aan de gang.

Als je deze 8 tips voor een opgeruimde badkamer toepast, ga je merken dat het opgeruimd is én blijft.