8 tips voor een opgeruimde badkamer

opgeruimde badkamer

Is jouw badkamer soms ook zo’n bron van ergernis? Een frisse opgeruimde badkamer willen we allemaal, maar het blijkt dat dit voor veel mensen nog niet zo makkelijk is. Teveel flesjes en potjes, een onhandige manier van opbergen en te weinig ruimte. Dan wordt het snel van kwaad naar erger. Met deze 8 tips voor een opgeruimde badkamer lukt het jou ook!

Jij ook een opgeruimde badkamer!

  1. Zorg voor voldoende opbergruimte in je badkamer. Heb je dat niet, kijk dan of je een kast om de hoek op de overloop kunt zetten.
  2. Bewaar je flesjes en potjes per soort bij elkaar. Bijvoorbeeld alle haarproducten bij elkaar, alle zonneproducten, remover en vijltjes bij je nagellak etc.
  3. Maak gebruik van bakjes of mandjes die goed tegen vocht kunnen en het liefst doorzichtig zijn. Anders is een etiket of label aan te raden. Zo zie je in één oogopslag wat je hebt en waar dit staat.
  4. Wat je vaak gebruikt, zet je het liefst op ooghoogte en vooraan.
  5. Bewaar geen kleine restjes. Maak deze op voordat je aan een nieuwe pot of fles begint. 
  6. Let er op dat je geen producten bewaart die over datum zijn of je écht nooit meer gaat gebruiken. Check dit regelmatig.
  7. Hou geen voorraad aan. Dit kost erg veel ruimte en is nergens voor nodig met de huidige openingstijden van de winkels en aanbiedingen komen meestal snel weer.
  8. Alles gelijk na gebruik weer opruimen. En….als er ook andere gebruikers van de badkamer zijn, spreek af dat zij dit ook doen. Anders blijf je natuurlijk opruimen.

Als je deze tips voor een opgeruimde badkamer toepast, ga je merken dat het opgeruimd is én blijft. Je ziet dat ook het schoonmaken dan een stuk sneller gaat. 

Wil je verder met opruimen? Ga dan naar mijn blog over een opgeruimde keuken in 5 stappen.

Als je het toch lastig vindt om de badkamer of een andere ruimte in huis opgeruimd zelf op te ruimen, laat mij je dan helpen. Lees meer over opruimen met Refresh Organizing en hoe mijn werkwijze is.

Scroll naar boven